Burgemeester Boumans opent eigen tribune

Gepubliceerd: 02-07-2020 13:07. Bijgewerkt: 02-07-2020 14:19

De Doetinchemse burgemeester Mark Boumans opende woensdagmiddag zijn eigen tribune in het mini-stadion in de achtertuin van De Graafschap-supporter René van Uem. De vernoeming is een bedankje voor de inzet die de burgervader leverde voor de promotiestrijd van de Superboeren.


"Hier droom je natuurlijk als klein jongetje van", aldus Boumans na de onthulling. "Dat je excelleert op het veld, of dat je een tribune krijgt." Stadioneigenaar Van Uem besefte dat het niet haalbaar was om een tribune van De Vijverberg naar de burgervader te vernoemen en pakte dus de handschoen zelf op. "Ik had een naamloze tribune. En hoe klein het ook is, het is een tribune. Dus heb ik hem naar de burgemeester vernoemd." Van Uem kreeg veel reacties op zijn idee, waaronder van Boumans die beloofde de tribune zelf te openen: "Maar een burgemeester heeft natuurlijk een volle agenda. Uiteindelijk heeft het een tijdje geduurd, maar toen kreeg ik een email dat hij langs zou komen."

De Doetinchemse burgemeester waardeerde de geste en het stadion van Van Uem. "Ik vind het ontzettend leuk dat René hier zo'n stadion heeft. De vernoeming is toch een stukje waardering en het doet je natuurlijk altijd goed als iemand zegt: 'Dat heb je goed gedaan'." Mocht De Graafschap nog op zoek zijn naar een locatie voor een oefenduel, kan de Doetinchemse club altijd bij Van Uem aankloppen "Dat mag altijd, al verwacht ik niet dat ze het snel zullen doen", zegt de stadioneigenaar lachend. "Het zou wel wat zijn. Al denk ik dat het veld afgekeurd zou worden, het is te hobbelig."

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)