Burgemeester Annette Bronsvoort beëdigd

Gepubliceerd: 25-03-2020 14:03. Bijgewerkt: 25-03-2020 14:47

Burgemeester Annette Bronsvoort van Oost Gelre is woensdag beëdigd voor haar tweede termijn. In besloten kring werd de eed door commissaris van de Koning John Berends van Gelderland afgenomen.

“Het was een sobere plechtigheid, passend bij de huidige omstandigheden”, zo laat burgemeester Bronsvoort, sinds 2014 actief als burgemeester in de gemeente, weten. “Ik ben met mijn hoofd ook meer bezig geweest met de impact van het virus op onze inwoners dan met deze beëdiging. Wat niet wegneemt dat ik er heel blij mee ben. Het zorgt ervoor dat ik mijn werkzaamheden kan continueren in een periode waarin dit van groot belang is.”

De raad van Oost Gelre ging eerder al unaniem akkoord met de herbenoeming. “Haar kundigheid, professionaliteit en uitgebreide dossierkennis maken haar tot een sterke en daadkrachtige bestuurder”, zo liet Niek Bragt, voorzitter van de vertrouwenscommissie, weten. “Maar ze heeft zich ook de mores van onze gemeente snel eigen gemaakt en gedraagt zich hier als een vis in het water.”

Foto: Oost Gelre


Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)