Buitenbad Steenderen is weer zomerklaar

Gepubliceerd: 17-04-2018 12:04. Bijgewerkt: 17-04-2018 13:43

Het Burgemeester Kruijffbad in Steenderen is bijna klaar voor de zomer. De werknemers en vrijwilligers werken samen zodat op 21 april de deuren open kunnen en bezoekers nog nipt kunnen genieten van het aankomende zomerweer.


“Het feit dat er zoveel mensen uit het dorp vrijwillig hier komen helpen is ook wel omdat ze graag willen dat het blijft bestaan in zo’n dorp als dit”, vertelt Esmee Evers, medewerker bij het bad, over de enthousiaste helpers. “Dus dat is natuurlijk wel heel belangrijk.” Naast inwoners van Steenderen zelf, is het bad ook van waarde voor waterratten in de rest van de regio. “Het houdt mensen hier in plaats van dat ze naar andere plaatsen gaan om hun activiteiten te gaan doen”, vindt vrijwilliger Joyce Gouda. “Daarnaast trekt het ook heel veel mensen uit de omgeving om hier te komen zwemmen, waardoor Steenderen ook gewoon een actief dorp blijft.”

Al drie jaar op rij is het Burgemeester Kruijffbad het beste buitenbad in Gelderland. Het team vrijwilligers hoopt ook nu weer op een succesvol zwemseizoen. “Ik ga er eigenlijk gewoon vanuit dat het net zoals vorig seizoen weer op rolletjes loopt”, aldus Evers. “En dat we met zijn allen weer zorgen voor een superseizoen.” De opening van het zwembad is op zaterdag 21 april.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)