Bronsvoort schrikt van besmettingen bij City

Gepubliceerd: 06-07-2021 20:07. Bijgewerkt: 06-07-2021 21:10

Burgemeester Annette Bronsvoort van Oost Gelre is geschrokken van de besmettingen bij discotheek City Lido in Groenlo, maar wil geen voorbarige conclusies trekken over evenementen die komende zomer in de gemeente nog moeten plaatsvinden. Maandag werd bekend dat zeker drie bezoekers na een bezoek aan discotheek City Lido in Groenlo positief getest zijn op corona.


“We weten dat feestende jeugd en jongeren gezondheidsrisico’s met zich meebrengen”, zegt Bronsvoort. “Iedereen moet veilig naar een evenement kunnen en zich daar aan de regels houden. We moeten nu goed kijken hoe het kan dat ondanks de corona check app en toegangstesten er toch een aantal besmettingen zijn. Dat gaan we goed evalueren.” Bronsvoort is blij dat de eigenaar van City Lido meteen contact heeft gezocht met de gemeente: “Het was voor hem een grote teleurstelling, maar hij had het systeem goed op orde en heeft de toegangstesten goed gecontroleerd. We hebben nu via alle mogelijke kanalen bezoekers opgeroepen om zich te laten testen.”

Met een schuin oog wordt in Oost Gelre al gekeken naar de Mega Imuunparty, als alternatief voor de Zwarte Cross, dat in september op festivalterrein De Schans in Lichtenvoorde wordt georganiseerd. Ook daar moeten bezoekers via de app kunnen aantonen dat ze gevaccineerd of negatief getest zijn. Bronsvoort wil daar niet op vooruit lopen. “We bekijken het van dag tot dag en van week tot week. Mensen hebben daarin een verantwoordelijkheid, maar ook de evenementenorganisaties. Tegen die tijd zullen meer mensen gevaccineerd zijn. We blijven als gemeente daarover met de Feestfabriek in gesprek. We gaan kijken hoe dat evenement veilig kan worden georganiseerd.”


Foto: REGIO8


Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)