Bronkhorst brengt lucht in bij OperationAir

Gepubliceerd: 10-04-2020 17:04. Bijgewerkt: 10-04-2020 17:33

Bronkhorst High-Tech staat tijdens de coronacrisis in het teken van de productie van onderdelen voor beademingsapparatuur als onderdeel van OperationAir. Volgens het bedrijf uit Ruurlo snijdt het mes daardoor aan twee kanten, want naast werkgelegenheid voor de regio, dragen ze ook bij aan de strijd tegen het coronavirus.

“Je wilt iets doen omdat het virus iedereen treft”, zegt Fergus van Beek, een van de vier bestuurders binnen het bedrijf. “Met het bijdragen aan de oplossing, zo’n ‘ventilator’, die helpt om mensen te genezen, vinden wij het een heel belangrijk project.” In Ruurlo worden zogenaamde flowcontrollers geproduceerd, een specialiteit van Bronkhorst High Tech. Deze onderdelen zorgen dat normale lucht in de beademingsapparatuur wordt verrijkt met extra zuurstof. Vervolgens worden ze overgebracht naar de Technische Universiteit Delft, waar ze als onderdeel van het initiatief OperationAir worden verwerkt in innovatieve en snel te produceren beademingsapparatuur. Deze week zijn de eerste honderdzestig onderdelen vanuit de Achterhoek naar het westen gegaan.

Omdat de TU Delft de ontwerptekeningen binnenkort vrijgeeft, kunnen ook andere producenten in binnen- en buitenland de beademingsapparatuur samenstellen. Dit kan resulteren in een grotere vraag naar de Ruurlose flowcontrollers. “Wat er dan op ons afkomt, weet ik niet”, zegt Van Beek. “Die getallen lopen uiteen van honderd tot duizend instrumenten per week. Wij kunnen dat aan, maar het helpt niet dat je je ook binnen het bedrijf aan de social distancing moet houden. Het zou bijna een verdubbeling betekenen qua productie, dat geeft een uitdaging, maar ik vermoed geen onmogelijke uitdaging.”

Foto: Bronkhorst High Tech

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)