Bronckhorst pakt alcoholgebruik jeugd aan

Gepubliceerd: 28-03-2018 10:03. Bijgewerkt: 28-03-2018 11:12

De gemeente Bronckhorst heeft het nieuwe preventie- en handhavingsplan Alcohol gepresenteerd. In het plan staat hoe de gemeente het alcoholgebruik onder jongeren zo veel mogelijk wil terugdringen.

"Als gemeente helpen we graag om te werken aan een gezonde leefstijl", aldus wethouder Antoon Peppelman van Bronckhorst. "Afname van het alcoholgebruik is belangrijk en daar zetten we veel activiteiten voor in." De gemeente gaat onder meer voorlichting geven aan ouders via scholen en deskundigheidsbevordering bij medewerkers van scholen en verenigingen. Ook het toezicht en de handhaving gaat de komende tijd intensiever worden uitgevoerd. Het accent ligt daarbij volgens de gemeente op uitgaanssituaties, inclusief evenementen.

De nieuwe tactiek loopt samen met een onderzoek van de GGD naar alcoholgebruik onder jongeren. "De resultaten van dit onderzoek geven aanleiding nog gerichter campagne te voeren, wat we via dit nieuwe plan gaan doen", zo laat de gemeente Bronckhorst weten. Ondanks dat het alcoholgebruik onder jongeren is gedaald in de afgelopen acht jaar, blijft één op de vier jongeren uit Bronckhorst binge drinken. "In de afgelopen vier weken, vijf of meer drankjes drinken bij één gelegenheid", is de uitleg over het begrip binge drinken van de gemeente.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)