Bronckhorst wil bijdragen aan voetbalvelden

Gepubliceerd: 24-02-2020 14:02. Bijgewerkt: 24-02-2020 14:27

Bronckhorst is voornemens om eenmalig 350.000 euro bij te dragen om het veldentekort van drie voetbalclubs in de gemeente op te lossen. Zowel bij VV Vorden, Pax (Hengelo) als Keijenburgse Boys is momenteel, door een onvoorzien groot aantal leden, een tekort aan speelvelden.

“Hoewel verenigingen het na de privatisering goed doen, hebben ze weinig financiële ruimte om reserveringen te maken”, zo laat de gemeente weten. De verenigingen zijn sinds vijf jaar verantwoordelijk voor hun eigen accommodaties. Hoewel Vorden, Pax en Keijenburgse Boys in principe zelf over hun faciliteiten gaan, is een misrekening reden om alsnog eenmalig 350.000 euro uit te trekken. “Bij deze verenigingen is het ledental gestegen of stabiel gebleven, terwijl ten tijde van de privatisering uit was gegaan van een daling van het aantal leden”, zo legt Bronckhorst uit. “Hierdoor is het veldentekort structureel.”

De raad wordt voorgesteld om Vorden (300.000 euro), Pax (25.000 euro) en Keijenburgse Boys (25.000 euro) eenmalig te helpen met de veldproblematiek. Daarnaast wil de gemeente in overleg treden met alle verenigingen over de mogelijkheid tot investeren. “Om ook in de toekomst bestuurlijk en financieel vitaal te blijven, vragen de verenigingen om financiële ondersteuning”, zo legt Bronckhorst uit. De gemeente wijst daarbij naar teruglopende leden- en vrijwilligersaantallen: “Het college wil daarom samen met verenigingen een plan uitwerken voor toekomstbestendige vitale verenigingen.”

Foto: REGIO8 (archief, Pax-Keijenburgse Boys)

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)