Bronckhorst pakt Industriepark Zelhem aan

Gepubliceerd: 06-03-2019 9:03.

Bronckhorst gaat samen met pandeigenaren het Industriepark Zelhem herstructureren. Een gebiedsregisseur gaat met ondernemers de verkaveling evalueren terwijl ook de bereikbaarheid onder de loep wordt genomen.

“Hoofdopgave is om de bedrijven ruimte te bieden voor verbouw, herbouw en nieuwe bedrijven”, zo laat de gemeente Bronckhorst weten over de plannen. “Het Industriepark is het oudste deel van het Zelhemse bedrijventerrein en voldoet voor de daar gevestigde bedrijven niet meer aan de eisen van deze tijd. De gemeente werkt graag mee aan de metamorfose van het bedrijventerrein, omdat ze de maakindustrie in Bronckhorst wil houden én goed wil faciliteren. Bij die missie horen toekomstbestendige bedrijventerreinen.”

Bij de herstructurering hoopt de gemeente ook een duurzaamheidsslag te slaan. “Denk aan het afkoppelen van hemelwater en mogelijk vervangen van het riool tijdens de herstructurering. De gebiedsregisseur formeert een projectteam met onder anderen ondernemers en schrijft een herstructureringsplan voor in ieder geval het binnenste deel van Industriepark Zelhem. Bronckhorst hoopt dat de werkzaamheden in 2020 kunnen worden uitgevoerd.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)