Bronckhorst leert omgaan met technologie

Gepubliceerd: 05-09-2018 16:09. Bijgewerkt: 06-09-2018 14:33

Bronckhorst wil de digitale vaardigheden van haar inwoners vergroten en laaggeletterdheid bestrijden. Om dit te bevorderen rijdt in september in een zogeheten Roadshow een bus door de gemeente waar inwoners leren omgaan met technische ontwikkelingen die het leven thuis makkelijker maken.


“De Roadshow is een grote bus die langs elf haltes in de hele gemeente gaat, om op die manier mensen zo dicht mogelijk bij huis de kans te geven om kort iets te horen over werken met bijvoorbeeld de computer of iPad”, legt Wieb Broekhuijsen, directeur van Bibliotheek West-Achterhoek, uit. Volgens wethouder Evert Blaauw is het initiatief, waar Tante Rikie overigens de mascotte voor is, erg belangrijk voor Bronckhorst. “De digitale vaardigheden van de inwoners van Bronckhorst, waar sprake is van een vergrijzende samenleving en een groot buitengebied, lopen over het algemeen achter”, stelt Blaauw.“ Daarom vind ik het zo belangrijk om ouderen in contact te brengen met de technologie van nu.”

De bus is ingericht om geïnteresseerden kennis te laten maken met allerlei technologische handigheden zodat ze het zelfstandig thuis wonen te verbeteren. “We hebben bijvoorbeeld een poppenhuis van Kruiswerk Achterhoek, waarin je kunt zien hoe je je huis helemaal automatisch kunt inrichten, zodat het echt veilig voor je is”, aldus Broekhuijsen. Naast het poppenhuis is er een breed aanbod aan technologie te vinden in de bus. “Ik heb vandaag onder andere gezien hoe je 3D kunt printen en ik heb een VR-bril opgehad”, legt Blaauw enthousiast uit. “Het leerproces en het oefenen met technologie is voor ouderen heel goed.”

Foto: REGIO8


Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)