Bronckhorst in de race voor wandelprijs

Gepubliceerd: 28-02-2018 8:02. Bijgewerkt: 28-02-2018 14:19

Bronckhorst is in de race voor de titel ‘Wandelgemeente van het Jaar’. Naast de Achterhoekse gemeente zijn ook Hilvarenbeek en Goeree Overflakkee genomineerd door wandelkrant Te Voet.

“In Bronckhorst wandel je in een coulissenlandschap dat je van de ene in de andere verbazing laat vallen. Houtwallen, rijen knotwilgen of sprookjesachtige bossen omzomen de terreinen’’, stelt redacteur Tom Knooiman na een wandeling rond Vorden. ‘’Na elke houtwal, bospartij of bocht opent zich een nieuw decor en word je verrast door het uitzicht, soms op nog meer mooie natuur en soms op een hooiberg, monumentale boerderij of één van de vele kastelen of landgoederen die de gemeente kent. In Bronckhorst zie je de Achterhoek op zijn best.”

De wandelkrant prijst bovendien de horeca, themaroutes en evenementen als de Achterhoekse Wandel4Daagse. Voor de verantwoordelijk wethouder Jan Engels voelt de nominatie als een eer. ‘’De nominatie is wat mij betreft een kroon op de inzet van veel partijen om de routes te onderhouden en nog mooier en beter te maken.’’

Tot en met 20 april kan er gestemd worden. Recent werd ook al het fietsnetwerk in de Achterhoek geprezen.

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)