Bronckhorst gelast vier paasvuren definitief af

Gepubliceerd: 18-04-2019 13:04. Bijgewerkt: 19-04-2019 0:37

Bronckhorst heeft een viertal paasvuren definitief verboden. De traditionele vuren in Bekveld, Hummelo, Kranenburg en Velswijk mogen niet worden aangestoken.

“De vuren zijn afgelopen dagen individueel beoordeeld door de brandweer en de gemeente”, zo laat de gemeente Bronckhorst weten. “Op basis van de laatste weersvoorspellingen, de verwachting is dat er geen neerslag meer valt en het risico op natuurbrand niet verandert, en de ligging van de vuren zijn de besluiten genomen.” De afstand tot woningen en bos is volgens de gemeente te gering.

Tegenover de afgelastingen staat een drietal vuren dat wel doorgang kan vinden. De paasvuren in Baak, Halle en Hengelo mogen onder aanvullende eisen doorgaan. Zo moeten de organisaties onder meer rekening houden met de windrichting en windkracht en extra veiligheidsmaatregelen treffen.

Oost Gelre geeft Zieuwent groen licht
In de gemeente Oost Gelre is besloten dat alleen het paasvuur in Zieuwent onder voorwaarden door mag gaan. De organisatie moet wel verschillende veiligheidsmaatregelen treffen, waaronder het snoeien van bermen en het vooraf nat maken van het omliggende terrein.

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)