Bronckhorst creëert eigen leerwerkcentrum

Gepubliceerd: 08-10-2019 12:10. Bijgewerkt: 08-10-2019 15:55

Bronckhorst gaat een leerwerkcentrum oprichten voor begeleiding van inwoners met afstand tot de arbeidsmarkt. Na opheffing van de GT Delta gaat de gemeente vanaf 1 januari 2020 zelfstandig de Wet sociale werkvoorziening (WSW) uitvoeren.

"We zetten een leerwerkcentrum op in Zelhem om inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt zo goed mogelijk te begeleiden naar passende werkplekken", aldus de gemeenten. Eind 2018 heeft Bronckhorst besloten uit de GR Delta te treden en de WSW vanaf 1 januari 2020 zelf uit te voeren. In april 2019 bereikten de gemeenten Bronckhorst, Lochem en Voorst overeenstemming over de gezamenlijke opheffing. Dit betekent dat op 1 januari 2020 de WSW-medewerkers van Delta die in Bronckhorst wonen rechtstreeks in dienst komen bij de gemeente.

"Voor de inwoners die werken bij Laborijn of inwoners die Begeleid Werken met een arbeidsovereenkomst bij een werkgever verandert er niets.", schetst de gemeente, die inzet op een soepele overgang. "Voor deze groep kunnen veranderingen van grote invloed zijn op het persoonlijk functioneren en welbevinden. Daarom streven wij naar een zo geruisloos mogelijke overgang naar de nieuwe situatie."


Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)