Bronckhorst akkoord over velden in Zelhem

Gepubliceerd: 03-07-2018 13:07. Bijgewerkt: 03-07-2018 13:38

Bronckhorst heeft een akkoord bereikt over het gebruik van de voetbalvelden in Zelhem. Na de beoogde fusie tussen Zelos en VV Zelhem kunnen de velden gebruikt blijven worden.

"De velden zijn in eigendom van de clubs en na de privatisering van de verenigingen in 2013 was afgesproken dat in geval van een fusie de gemeente eerste recht van koop heeft op de velden", zo legt de gemeente Bronckhorst uit. "De clubs hebben aangegeven dat de huidige velden nog nodig zijn. Door het aangaan van een overeenkomst wordt het gebruik van de velden door de clubs gewaarborgd wat een belangrijke stap voor de nieuwe vereniging is."

Bronckhorst blijft ook in de nieuwe overeenkomst haar recht op de gronden houden. "Dat is belangrijk omdat de clubs nog nadenken over het gebruik van hun accommodaties in de toekomst", aldus de gemeente. "Daarnaast wordt in de kern Zelhem met verschillende betrokken partijen, waaronder de werkgroep Vitale kernen en het onderwijs, de komende tijd gewerkt aan diverse maatschappelijke onderwerpen en vraagstukken die spelen."

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)