Brittijn helpt De Graafschap aan een punt

Gepubliceerd: 24-09-2021 22:09. Bijgewerkt: 24-09-2021 23:43

De Graafschap heeft vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen Jong FC Utrecht niet weten te winnen. De Doetinchemmers stonden in de blessuretijd nog op achterstand, maar invaller Philip Brittijn schoot alsnog de 2-2 binnen.


De ploeg van trainer Reinier Robbemond domineerde in de eerste helft, maar kwam lange tijd niet tot grote kansen. De bezoekers loerden ondertussen op snelle counters. Na een klein half uur spelen was de thuisploeg vanuit een hoekschop dichtbij de openingstreffer. De kopbal van Jeffry Fortes spatte uiteen op de kruising. Even later was het wel raak toen middenvelder Rick Dekker de bal iets buiten het strafschopgebied voor zijn voeten kreeg na terugleggen van Joey Konings. Hij twijfelde niet en schoot hard raak, onderin de rechterhoek.

Nadat Jesse Schuurman over had geschoten, kwam Jong FC Utrecht uit het niks op gelijke hoogte. Een voorzet van Gabriel Culhaci werd door Fortes ongelukkig achter zijn eigen doelman getikt. Onder meer Konings, Giovanni Korte en invaller Johnatan Opoku werden gevaarlijk voor De Graafschap, maar ze kwamen niet tot scoren. Aan de andere kant scoorde invaller Derensili Sanches Fernandes na slecht verdedigen de 1-2. Wisselspeler Philip Brittijn bracht De Graafschap in de allerlaatste minuut van de blessuretijd van dichtbij nog op gelijke hoogte.

De Graafschap staat na de puntendeling op de eigen Vijverberg op een zevende plaats in de competitie. De Doetinchemmers vervolgen de competitie volgende week met een uitwedstrijd tegen TOP Oss.

Foto: De Graafschap media

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)