Braziliaans carnaval naar de Zwarte Cross

Gepubliceerd: 10-10-2017 14:10. Bijgewerkt: 10-10-2017 15:36

Het Braziliaanse carnaval komt in 2018 naar de Zwarte Cross en wel op de crossbaan. De nieuwe crossklasse krijgt de naam ‘Race del Rio’ en moet bol komen te staan met Braziliaanse pracht en praal.

"Het maakt niet uit hoe je eruitziet. Dik of dun, hagelwit of diepzwart, man of vrouw, bejaarde of tiener, iedereen verdient een plekje op de praalwagen om, versierd met een reusachtige verentooi de salsa te dansen’’, schrijft de organisatie van het festival. ‘’We kiezen voor deze nieuwe klasse omdat we het Braziliaanse carnaval zo cool vinden: het kleurrijke element, het mateloze feest, het expressieve van de deelnemers en het noaberschap. In Rio werken ze een jaar lang samen aan een praalwagen: jong en oud komen in actie en zetten samen de zongebruinde schouders eronder.’’

Daarnaast heeft de Zwarte Cross in 2018 nog een nieuwe klasse. In de zogenaamde Nek Aan Nek Race gaan deelnemers als één supercrosswezen over de baan. “Als Siameste Tweelingen gaan gezworen kameraden vol gas richting de finishvlag.” De inschrijving voor de Race del Rio en Nek Aan Nek Race start op 4 november. Klik hier voor terugblik op de afgelopen Zwarte Cross.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)