Brandts zou vasthouden aan trainer Vreman

Gepubliceerd: 28-03-2022 13:03.

Ernie Brandts juicht de keuze van zijn oude club De Graafschap voor Jan Vreman als interim-trainer toe. Hoewel de voetbaltrainer, geboren in Nieuw-Dijk, zelf ook interesse heeft in de vacature, zou hij vasthouden aan de nuchtere trainer uit Gendringen.

“Ik vind de aanstelling van Vreman een goede keuze”, zegt Brandts, die vrijdagavond te gast was in het radioprogramma 8SPORT rond de wedstrijd van De Graafschap tegen FC Eindhoven. “Misschien dat ze Jan, als het goed gaat, ook voor volgend seizoen zullen vragen.” Vreman startte recent als interim-trainer en boekte vrijdagavond zijn eerste overwinning tegen FC Eindhoven (1-2 winst, red.). Brandts, die in 1991/1992 een seizoen samenspeelde met Vreman, ziet verbetering en juicht het toe dat de zijn oud-ploeggenoot kiest voor opportunistischer voetbal: “Dat is ook precies wat er ontbrak, maar wat er altijd moet zijn.”

Onder de voorganger van Vreman, Reinier Robbemond, miste Brandts naar eigen zeggen dat ‘De Graafschap-voetbal’. Hij wijst naar zijn eerste periode op De Vijverberg in de jaren ’70 als voorbeeld: “Guus Hiddink was een technische voetballer en niet iemand die overtredingen maakte. Toch schopte Guus bewust weleens iemand neer om de boel even op scherp te zetten. Dan denk je: ‘hij heeft toch wel gelijk’. Je wist je dat je dan feller moest gaan spelen: dicht op de man en vol op de duels. Dat moet nog steeds de basis zijn bij De Graafschap.”

‘Ik wil het gras ruiken’
Zelf is Brandts clubloos sinds zijn vertrek bij FC Eindhoven, in mei 2021. In het verleden was hij onder meer trainer bij FC Volendam, NAC Breda en bij ploegen uit Afrika en Azië. Hij hoopt snel ergens aan de slag te kunnen, ook De Graafschap kan hem bellen. "Ik kom uit de streek en ik kan zorgen voor strijd, beleving, karakter en bevlogenheid", zegt de 66-jarige oud-international. "Maar ik wil gewoon weer aan de slag. Waar? Dat maakt mij niet uit. Ik wil lekker bezig zijn en het gras weer ruiken.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)