Bouwman wint etappe en bergklassement

Gepubliceerd: 27-05-2022 17:05. Bijgewerkt: 27-05-2022 17:13

Wielrenner Koen Bouwman uit Ulft heeft zich vrijdag verzekerd van de winst van het bergklassement in de Giro d’Italia. De Ulftenaar won vrijdag zijn tweede etappezege van deze ronde en stelde daarmee de blauwe trui veilig.

Bouwman kwam tijdens de negentiende etappe als eerste boven op de beklimming van de Kolovrat en was ook als eerste boven op de slotklim van de etappe. Hiermee behaalde de Ulftenaar zijn tweede ritzege in de Giro. De wielrenner van Jumbo-Visma is door het binnenhalen van de punten niet meer in te halen. Als de Achterhoeker zondag de finish haalt in Verona tijdens de afsluitende tijdrit, wint hij de bergtrui. Zijn meest in het oog springende prestatie voor aanvang van deze Giro was een etappezege in het Critérium du Dauphiné in 2017, tijdens die editie won hij ook het bergklassement.

Op de rustdag, vorige week maandag, liet Bouwman al weten op een roze wolk door Italië te fietsen na het winnen van de bergetappe naar San Giacomo en vanwege het veroveren van de bergtrui: “Ik had nooit verwacht dat deze droom werkelijkheid zou worden, de Giro is al meer dan geslaagd voor mij.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)