Bouwman voor tweede keer aan start Vuelta

Gepubliceerd: 15-08-2017 11:08. Bijgewerkt: 15-08-2017 11:27

Voor de tweede keer staat Koen Bouwman zaterdag aan de startstreep van de grote wielerronde Vuelta. Hoewel de jonge Ulftenaar in de Ronde van Spanje vooral in dienst van een kopman moet rijden, komt er steeds meer aandacht voor de prestaties van hem zelf.


"Een paar jaar geleden reed ik nog op het parcours van De Zwaluwen, nu sta je in grote rondes en doe je mee met de grote mannen", aldus Koen Bouwman over zijn prestaties. Sinds zijn succes in het Critérium du Dauphiné is de ster van de 23-jarige Ulftenaar rijzende: "Als je even de supermarkt ingaat of gaat fietsen, spreken veel meer mensen je aan", merkt Bouwman, die de verwachtingen voorzichtig tempert. "Sommige mensen zeggen dat ik even een ritje moet pakken in de Vuelta. Dat gaat er natuurlijk nog niet inzitten. Het is heel mooi dat ik nu al een zege op mijn palmares heb, maar de komende jaren blijft het gewoon het ondersteunen van kopmannen."

Zo moet Bouwman in de Vuelta proberen om de kopman van LottoNL-Jumbo, Steven Kruiswijk, te ondersteunen. "Ik hoop dat ik tot de finale bergop met hem mee kan", vertelt de Ulftenaar. Stiekem hoopt hij wel de ruimte te krijgen voor een ontsnapping: "Ik heb nog niet speciaal één rit op het oog", aldus Bouwman. "Als ik een goede dag heb en ik heb de kans om mee te gaan én ik krijg de vrijheid vanuit het team, moet ik dat gewoon pakken en hopen dat ik vooruit blijf en voor een mooie uitslag kan gaan."

Foto: REGIO8

Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)