Bouwman voor Giro-debuut in Jeruzalem

Gepubliceerd: 04-05-2018 8:05. Bijgewerkt: 04-05-2018 9:30

Koen Bouwman uit Ulft staat vrijdag in Jeruzalem voor het eerst aan de start van Giro d’Italia. De Achterhoeker is in de wielerronde meesterknecht van team LottoNL-Jumbo, maar hoopt zelf ook op een kans op een etappezege.


"De afgelopen weken gingen goed en ik hoop dat ik die lijn kan doortrekken", vertelt de Ulftenaar over zijn succesvolle voorbereiding in onder meer de Ronde van de Alpen. "Ik hoop dat ik voor George echt goed werk kan leveren in de bergen." Bouwman is in de Giro meesterknecht van LottoNL-Jumbo-kopman George Bennett. "Ik ben degene die hem zolang mogelijk bij moet staan", aldus de wielrenner, die met goedkeuring van de ploeg wel voor een dagsucces wil gaan. "De parcoursen zijn gewoon echt lastig, dat moet mij zeker liggen.”

Dat de Giro dit jaar start in Israël zorgt voor de nodige beveiliging rondom de wielrenners. “Ik heb gelezen dat er in ieder geval zesduizend politieagenten om ons heen lopen”, aldus Bouwman. “Van mij had het niet gehoeven en hadden we ook gewoon in Italië mogen starten.” Maandag vertrekt het peloton naar Italië voor de rest van de koers: “Het zou mooi zijn als we in ieder geval één etappe kunnen winnen en top-5 rijden met Bennett in het klassement, dan zal de Giro zeker geslaagd zijn.”

Foto: Koen Bouwman (in Jeruzalem)

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)