Bouwman vindt favoriete koers in Italië

Gepubliceerd: 07-06-2018 12:06. Bijgewerkt: 07-06-2018 12:54

Koen Bouwman heeft een favoriete wielerkoers gevonden tijdens zijn debuut in de Giro d’Italia. De 24-jarige Ulftenaar was dichtbij een etappezege en zag van dichtbij hoe de Brit Chris Froome demarreerde naar de eindzege.


"Ik denk dat dit een Giro was die mensen lang bij gaat blijven", aldus Bouwman, die met volle teugen genoot van de wielerkoers. "Veel klassementsrenners die er tussen uitzakken en er is echt superhard gekoerst. Het was de snelste Giro van de laatste vijftien jaar, dat maakt het wel speciaal." De wielrenner uit Ulft excelleerde zelf in de achtste etappe en was heel dicht bij een ritzege. "Ik ben nog nooit zo dicht bij een zege in een grote ronde geweest. Het was nog duizend meter, maar wel duizend meter te ver", herinnert Bouwman zich het moment dat Richard Carapaz voorbij kwam. "Maar er gaan jaren komen dat ik die laatste kilometer ook ga volhouden."

De Brit Froome van Team Sky pakte in de laatste dagen van de koers de eindzege. "De dag waarop hij het klassement maakte was ik redelijk in orde", weet Bouwman. "Totdat de Sky-trein mij voorbij kwam en het leek of ik stil stond. Een superknappe overwinning na alle kritiek en de salbutamol-zaak. Ik hoop alleen wel dat hij (Froome, red) de winnaar blijft." Hoewel Bouwman vorig jaar ook de Vuelta reed, kan voor de Ulftenaar geen wielerkoers tippen aan de Giro d’Italia. "Hier gaat mijn hart in de toekomst liggen. De Tour heb ik nog nooit gedaan, maar ik heb alleen maar slechte verhalen gehoord, dus doe mij de Giro maar."

Geen Champs-Élysées, wel naar Zwitserland en Amerika
Voor Bouwman gaat het wielerseizoen zaterdag verder met de Ronde van Zwitserland. "Ik hoop dat ik mijn vorm en kracht uit de Giro nog één keer kan laten zien en dat er wat moois in zit", aldus de Ulftenaar, die merkt dat hij redelijk aan zijn max zit. Na de koers in het Alpenland, volgen nog een aantal wedstrijden in Noord-Amerika: "Als ik op dit niveau door blijf gaan ben ik tevreden over mijn seizoen, maar ik zou graag een overwinning op mijn naam willen schrijven."

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)