Bouwman thuis bij excellerend Jumbo-Visma

Gepubliceerd: 27-09-2019 11:09. Bijgewerkt: 27-09-2019 11:11

Koen Bouwman is tevreden over het afgelopen wielerseizoen in dienst van de steeds sterker wordende wielerploeg Jumbo-Visma. De wielrenner uit Ulft was een belangrijke knecht voor kopman Primoz Roglic in de Giro d’Italia, maar de grootste prestatie volgde in de staart van het seizoen met gouden medailles op de gemengde ploegentijdrit op het EK én op het WK.


“Het zijn geen individuele titels, dan is het gevoel misschien nog iets anders”, zegt de 25-jarige Bouwman in reactie op de overwinningen. “Maar ik ben Europees- en Wereldkampioen en ik heb geschiedenis geschreven door dat in het eerste jaar te doen dat de gemengde ploegentijdrit gereden wordt, daar ben ik wel blij mee.” Hoewel de Ulftenaar niet weet in hoeverre hij kans maakt op deelname, hoopt hij wel dat het onderdeel Olympisch wordt: “Ik hoorde op het WK dat dat de bedoeling was vanuit de wielerbond. Dat zou wel mooi zijn en stiekem is het ook wel een droom om daaraan mee te doen.”

Ander hoogtepunt de deelname aan de Giro d’Italia, waar Bouwman kopman Roglic steunde in zijn strijd om de roze leiderstrui. “Het is heel mooi om met zo’n sterke kopman daarnaartoe te gaan”, vindt de Ulftenaar, die zijn Jumbo-Visma ploegmaat derde zag worden in het klassement. De wielerploeg lijkt elk jaar beter te worden en onderstreepte die ambitie nogmaals door Tom Dumoulin voor volgend seizoen vast te leggen. “Dat het steeds sterker wordt zeggen de uitslagen ook wel”, vindt Bouwman. “Volgens mij hebben we dit seizoen nu 48 overwinningen, het meeste van de ploeg ooit. In 2015 hadden we er vijf denk ik, dus dat geeft wel aan welke stappen we hebben gemaakt.”

Eindzege in Giro
Volgend seizoen hoopt Bouwman zich weer te kunnen laten zien in Italië. Hij ziet kansen voor Jumbo-Visma op eindzeges in zowel de Giro, de Tour de France als de Vuelta a España: “Dumoulin is natuurlijk bij de ploeg gekomen, dus ik denk dat we nu echt elke grote ronde aan de start staan met een kopman die kan winnen. Ik hoop stiekem dat ik weer de Giro kan doen. Met wie dat dan is, met Primoz, met Tom of met Steven (Kruijswijk, red.) maakt me niet zoveel uit. Ik ga mijn best doen om me daar weer in de selectie te rijden.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)