Bouwman mist kers op voorbije wielerseizoen

Gepubliceerd: 08-11-2018 15:11. Bijgewerkt: 08-11-2018 16:10

Koen Bouwman uit Ulft kijkt met een goed gevoel terug op het afgelopen wielerseizoen. Hoewel een kers op de taart in de vorm van een ritzege ontbrak, genoot de 24-jarige wielrenner met volle teugen van zijn deelname in de Giro d’Italia en de Coppi e Bartali.


“Ik had graag een overwinning behaald, net als vorig jaar”, vertelt Bouwman, die vorig jaar verraste met een overwinning in het bergklassement van het Critérium du Dauphiné. “Ik zat er dit seizoen een paar keer dichtbij, maar helaas pakte ik net niet die echte grote zege.” Met name in de wielerkoers Coppi e Bartali was de Ulftenaar dichtbij persoonlijk succes, een late valpartij gooide echter roet in het eten. Ondanks het uitblijven van een aansprekende overwinning kijkt Bouwman vol optimisme naar de toekomst: “Het geeft wel aan dat het er in zit. Ik moet er vertrouwen in hebben dat die zege nog wel komt.”

De Tour de France staat vanwege de hectiek niet hoog op het verlanglijstje van Bouwman, die volgend jaar de Giro d’Italia of de Vuelta a España als grote ronde gaat rijden. “Dat hoor ik op trainingskamp met de ploeg in december”, aldus de wielrenner, die een voorkeur heeft voor de wielerronde in Italië: “Een schitterende koers, qua parcours, maar ook het publiek is dolenthousiast.”

Luxeknecht met ambitie
Bouwman verwacht het wielerseizoen voorzichtig te beginnen: “In het voorjaar ben ik niet echt op mijn best”, aldus de LottoNL-Jumbo-renner. “Vanaf maart hoop ik in een aantal koersen voor mijn eigen kansen te gaan. In principe krijg ik volgend jaar ook mijn kansen en dan moet ik ze met beide handen aangrijpen.”

Foto: REGIO8


Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)