Bouwman grijpt etappezege in de Giro

Gepubliceerd: 13-05-2022 17:05. Bijgewerkt: 13-05-2022 19:37

Koen Bouwman heeft vrijdag de zevende etappe van de Giro d’Italia gewonnen. Naast zijn dagzege, greep de wielrenner uit Ulft ook de koppositie in het bergklassement en de bijbehorende blauwe trui.

De zware heuveletappe leidde de wielrenners van Diamente naar Potenza in het zuiden van Italië. Bouwman zat in een ontsnapping met onder meer landgenoten Tom Dumoulin, Bauke Mollema en Wout Poels. Poels viel gedurende de etappe af, maar de Ulftenaar hield stand. Bouwman veroverde tijdens de vlucht het hoogste aantal punten op elke bergtop.In de eindsprint versloeg de Ulftenaar, met hulp van ploeggenoot Dumoulin, de rest van de overgebleven kopgroep.

In het algemeen klassement van de Giro stijgt Bouwman na zijn zege naar de zestiende plek. De etappezege en het grijpen van de koppositie in het bergklassement zijn voor Bouwman de grootste individuele successen uit zijn loopbaan. Zijn meest in het oog springende prestatie tot nu toe was een etappezege in het Critérium du Dauphiné in 2017, tijdens die editie won hij ook het bergklassement.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)