Bouwman en Leemreize in top tien op NK

Gepubliceerd: 24-08-2020 11:08.

De Achterhoekse wielrenners Koen Bouwman en Gijs Leemreize zijn afgelopen weekend beide in de top tien geëindigd op het NK wielrennen in Drenthe. Bouwman uit Ulft werd achtste in de wegwedstrijd voor profs, Ruurloër Leemreize werd zesde in de wedstrijd voor belofterenners.

Bouwman was als onderdeel van het Jumbo-Visma-team het grootste blok dat topfavoriet Mathieu van der Poel moest ontregelen. Dat lukte de geel-zwarte formatie uiteindelijk niet, waarna Van der Poel met een indrukwekkende solo van 44 kilometer afrekende met de overige concurrentie. Bouwman probeerde vlak voor de beslissende vlucht van Van der Poel nog over te steken naar de kopgroep. Zijn poging mislukte, waarna de klimmer genoegen moest nemen met een achtste plek.

Leemreize zag zijn ploegmaat Mick van Dijke van het Jumbo Visma Development Team naar een tweede plek rijden op het heuvelachtige parcours rondom de Vamberg in Drenthe. De Ruurloër, die minder dan een maand geleden hard viel en daarbij gewond raakte aan het vingertopje van zijn rechter ringvinger, zag uiteindelijk dat Stijn Daemen zich kroonde tot de nieuwe Nederlands kampioen bij de beloften.

Gesink en Nieuwenhuis niet van start
Robert Gesink uit Aalten en Joris Nieuwenhuis uit Zelhem kwamen niet aan de start van het Nederlands kampioenschap op de weg. Beide wielrenners staan zaterdag aan het vertrek voor de Tour de France en kwamen daardoor niet in actie in Drenthe.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)