Bouwman en Gesink van start in Lombardije

Gepubliceerd: 11-10-2019 10:10. Bijgewerkt: 12-10-2019 10:20

Koen Bouwman en Robert Gesink staan zaterdag aan de start van de Ronde van Lombardije. Het is het laatste monument van het jaar, zoals de vijf grootste wielerklassiekers van het jaar worden genoemd.

Gesink en Bouwman zullen in dienst rijden van Jumbo-Visma kopman Primoz Roglic, die eerder dit jaar de Ronde van Spanje op zijn naam bracht. De Ronde van Lombardije is traditioneel de laatste grote wielerklassieker van het jaar en is de symbolische afsluiting van het wielerjaar. Bouwman en Gesink reden eerder dit jaar met Luik-Bastenaken-Luik ook al een ander monument. Gesink finisthe toen niet, Bouwman kwam als 78ste over de streep. De wedstrijd is gestart om 10.30 uur en de race finisht naar verwachting rond 17.00 uur.


In totaal zijn er vier zogenaamde monumenten. Naast de Ronde van Lombardije en Luik-Bastenaken-Luik zijn dat Milaan-San Remo, Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Bouwman stond Roglic eerder dit jaar bij toen de Sloveen derde werd in de Ronde van Italië. Gesink was knecht voor Roglic tijdens zijn winst van de Ronde van Spanje.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)