Bouwman derde op NK tijdrijden in Drenthe

Gepubliceerd: 16-06-2021 18:06. Bijgewerkt: 16-06-2021 19:05

Ulftenaar Koen Bouwman is woensdagavond derde geworden op het Nederlands Kampioenschap tijdrijden in het Drentse Emmen. De Jumbo-Visma renner gaf uiteindelijk alleen tijd toe op Sebastiaan Langeveld en teamgenoot Tom Dumoulin, die voor de vierde keer de nationale titel pakte.

De zesendertig renners moesten in totaal twee keer het 14,8 kilometer lange parcours rondom de voormalig vuilnisbelt in Emmen volbrengen. Bouwman had lang de snelste tussentijd in handen met 17:30 minuten, totdat Sebastiaan Langeveld voor de eerste keer over de streep kwam en zestien seconden sneller reed. Vlak daarachter kwam Tom Dumoulin, de grote favoriet voor de zege, over de streep en hij was weer vier seconden sneller dan Langeveld. Aan het einde van tijdrit noteerde Bouwman een tijd van 37:30 minuten. Langeveld was op de streep 57 seconden sneller dan de Ulftenaar en eindigde als tweede. Dumoulin toonde zich echter de allersnelste en was met een tijd van 36:06 minuten de allerbeste.

In 2019 eindigde de Ulftse wielrenner nog als vierde op het NK tijdrijden. Zondag wacht voor Bouwman het NK wielrennen op de weg in Drenthe, met als scherprechter de VAM-berg. Naast Bouwman zullen ook zijn Jumbo-Visma teamgenoot Gijs Leemreize uit Ruurlo en DSM-renner Joris Nieuwenhuis uit Zelhem aan de start verschijnen.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)