Bouwman blijft jagen op ritzege in Giro

Gepubliceerd: 26-05-2021 12:05.

Koen Bouwman is bezig aan de beste grote wielerronde in zijn carrière tot nog toe met een zestiende plaats in het algemeen klassement. Met vijf etappes te gaan is de Ulftse wielrenner de best geklasseerde Nederlander, hoewel dat geen ambitie van zijn ploeg Jumbo-Visma of hemzelf is.


"Het is niet zo dat we gaan we voor een klassement voor mij", aldus Bouwman op de laatste rustdag van de Italiaanse rittenkoers. "Het geeft wel aan dat de conditie heel goed is en dat je er in lastige bergetappes lang bijzit. Persoonlijk is het natuurlijk mooi dat ik zo hoog in het klassement sta, maar het doel blijft om een etappe te winnen." Tijdens deze Giro was Bouwman één keer dicht bij een ritzege. In de Strade Bianche-etappe werd hij op het eind voorbijgestreefd door klassementsleider en de latere ritwinnnaar Egan Bernal. "Toen was ik dichtbij, maar dat telt natuurlijk niet", blijft Bouwman nuchter. "We doen volgens mij nog goed mee en er komen nog vier hele zware klimetappes aan komen. We hebben nog kansen genoeg. De laatste dag is een tijdrit in Milaan en met Edoardo Affini hebben wij een van de grootste kanshebbers op de ritzege in de ploeg. De Giro is nog niet voorbij."

Na de wielerronde in Italië rijdt Bouwman deze zomer in ieder geval het NK op de weg en het NK tijdrijden. Hij hoopt in het vervolg van het seizoen nóg een grote ronde te kunnen rijden. "Ik zou het nog wel mooi vinden om de Vuelta a España (laatste grote meerdaagse wielerronde van het jaar, red.) te rijden", kijkt Bouwman vooruit. "We hebben zoveel jonge talenten in de ploeg voor wie het goed zou zijn om een keer een grote ronde te rijden. Daarnaast hebben we nog drie kopmannen die er ook graag zouden rijden. Het gaat lastig worden. Maar als ik nog droom van een grote wedstrijd dit seizoen, dan is het wel de Vuelta."

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)