Bouw windpark van start

Gepubliceerd: 19-01-2016 13:01. Bijgewerkt: 20-01-2016 9:39

De werkzaamheden aan het windpark in Netterden en Azewijn zijn deze week van start gegaan. De komende maanden verrijzen zes windturbines in het buitengebied naast de Duitse grens.

"We zijn beton aan het storten voor de laatste fundatiepaal van de eerste turbine van het windpark", aldus Arno Uiterweerd, regiodirecteur bij bouwbedrijf BAM. "Vanaf maart beginnen we met de opbouw van de eerste windturbines zodat we in juni de eerste levering aan het net kunnen hebben." In totaal zal het windpark Netterden zes windturbines van zo’n honderd meter hoog tellen. Ongeveer 8000 huishoudens kunnen door de turbines van stroom worden voorzien.

Volgens Uiterweerd is er zo veel mogelijk rekening gehouden met bewoners: "Vanaf het begin af aan zijn we in overleg gegaan met de bewoners hieromheen." De regiodirecteur is realistisch en beseft dat de turbines zichtbaar zullen zijn. "Horizonvervuiling valt bij windparken en andere grote gebouwen niet te voorkomen. De bevolking is constant geïnformeerd over de voortgang van de onderzoeken die nodig zijn om aan te tonen dat een windpark hier past."

Toys for boys
Op dit moment wordt er voornamelijk gewerkt aan de fundering, maar bewoners kunnen nog spektakel verwachten: "Vanaf maart zullen hier de grote hijskranen komen die een hoogte kunnen bereiken van meer dan honderd meter", aldus een enthousiaste Uiterweerd. "Ik nodig iedereen uit om tegen die tijd op veilige afstand een kijkje te komen nemen."


Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)