Bouw van grote supporterskantine gestart

Gepubliceerd: 19-09-2017 14:09. Bijgewerkt: 19-09-2017 14:48

De nieuwe supporterskantine van De Graafschap wordt een van de grootste van Nederland. De komende twee maanden wordt het bouwwerk opgetrokken bij De Vijverberg in Doetinchem.


"We willen de gezelligheid die we hadden op het Spinnekopplein, in de kantine brengen", vertelt supporterscoördinator Dennis van Amerongen van de Doetinchemse voetbalclub. Na maanden van geld inzamelen, het uitwerken van plannen en het werven van vrijwilligers is de oude kantine inmiddels gesloopt. De nieuwe kantine wordt met achthonderd vierkante meter een van de grootste van Nederland. "Ajax gaat binnenkort ook bouwen", weet Van Amerongen. "Die wordt een fractie groter, maar het laat zich redelijk overeenkomen met hun nieuwe supportershome."

De komende weken kunnen supporters tijdens thuiswedstrijden niet terecht onder de Spinnekop. De activiteiten van het plein worden waarschijnlijk verplaatst naar de Roodbergen-tribune. Over twee maanden moet het gebouw gereed zijn. "Dat is erg snel", weet Mark Nederlof van de bouwcommissie. "Dus alles moet goed op elkaar worden afgestemd." Hoewel de bouw van start is gegaan, zoekt de supportersvereniging nog altijd naar geld en vrijwilligers.

De nieuwe kantine wordt tijdens de thuiswedstrijd tegen NEC op vrijdagavond 17 november geopend.

Foto: REGIO8

Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)