Boumans steunt De Graafschap tegen KNVB

Gepubliceerd: 26-04-2020 23:04. Bijgewerkt: 26-04-2020 23:48

Burgemeester Mark Boumans van Doetinchem heeft zondagavond bij de NOS kritiek geuit op de beslissing van de KNVB om De Graafschap niet te laten promoveren. Op basis van de reglementen van de voetbalbond denkt hij dat de beslissing nog kan worden teruggedraaid.

De KNVB besloot vrijdag om dit voetbalseizoen geen promotie of degradatie plaats te vinden. De Graafschap en Cambuur Leeuwarden, beide in bezit van een directe promotieplaats op de ranglijst, lopen daardoor een plek in de eredivisie mis. Terwijl De Graafschap juridische stappen overweegt, geeft de burgemeester van Doetinchem aan dat het bestuur van de KNVB in zijn ogen een verkeerde keuze geeft gemaakt. "Dat staat namelijk in het reglement dat ze zelf hebben opgesteld", aldus Boumans. "De KNVB mag geen schade aan clubs berokkenen of daar twijfel over laten ontstaan."

Boumans wijst op de grote financiele gevolgen door onder meer het mislopen van televisiegelden op eredivisieniveau. "De schade is er zowel bij Cambuur als De Graafschap, miljoenen", zegt de burgemeester. "En er is ook onduidelijkheid. Het eigen reglement is dus overtreden, dat kan herroepen worden door de eigen leden in een algemene vergadering. In de statuten staat dat bij zo'n vergadering zeker vier clubs aanwezig moeten zijn. Nou, met De Graafschap, SC Cambuur en FC Utrecht hoef je er nog maar één bij te vinden. Dan kun je de beslissing terugdraaien."

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)