Borken vaccineert supermarktmedewerkers

Gepubliceerd: 04-05-2021 16:05. Bijgewerkt: 04-05-2021 17:04

Medewerkers in de voedingsmiddelenbranche in het Duitse district Borken kunnen zich laten vaccineren. Het vaccineren in het Duitse district verloopt dusdanig voorspoedig dat supermarktmedewerkers nu gevaccineerd kunnen worden.

Het vaccineren van mensen met hoge prioriteit verloopt in Borken voorspoedig volgens het district. Daarom is er nu ruimte om mensen in de voedingsdistributie te laten vaccineren. Mensen die in de voedingsmiddelenbranche werken kunnen zich online aanmelden en worden door Borken gecontacteerd voor een afspraak. In het vaccinatiecentrum in Borken worden dagelijks 1.800 mensen gevaccineerd. Op dit moment zijn dat veelal ouderen boven de 70 jaar, mensen met een chronische ziekte en zorgbehoevenden. Het vaccineren van deze groep zal binnenkort worden afgerond. Brandweerlieden, politieagenten en leraren op middelbare scholen zijn ook bijna allemaal gevaccineerd.

In Nederland is het vaccineren van deze groepen mensen nog niet aan de orde. In de Achterhoek zijn de volgende groepen nu aan de beurt: mensen geboren in of vóór 1955 of in het jaartal 1961 of 1962, mensen met het syndroom van Down, mensen met een BMI van veertig of hoger en zorgmedewerkers in de langdurige zorg.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroepen Antenne Niederrhein en RN7.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)