Boomfeestdag gevierd in Idinkbos Sinderen

Gepubliceerd: 13-03-2019 17:03. Bijgewerkt: 13-03-2019 17:22

In het kader van de landelijke Boomfeestdag zijn woensdagochtend in het Idinkbos bij Sinderen zeventig lindebomen aangeplant. Leerlingen van basisschool De Wegwijzer werden opgetrommeld om de bomen te planten.


“Wij vinden het als gemeente ontzettend belangrijk om mee te doen”, aldus wethouder Ria Ankersmit van Oude IJsselstreek. “Dat doen we al jaren en het is een soort van traditie.” Tientallen leerlingen van De Wegwijzer trotseerden regen en wind om de lindebomen aan te planten. “Als er bomen worden gekapt, moeten ze er wel weer bijkomen”, vindt leerlinge Annefleur Schoemaker, die uitlegt hoe ze te werk ging. “Je moet hem erin zetten, zand eroverheen doen, flink schudden en dan aanstampen.”

Een deel van de bomen werd geschonken door de Lions Club in het kader van hun honderdjarige bestaan. Naast de locatie bij het Idinkbos werden woensdag door de gemeente ook bomen geplant bij basisschool De Oersprong in Ulft. Leerlinge Annefleur ziet het als een prima onderbreking van de schoolweek: “Het is veel leuker dan een normale schooldag omdat je niet hoeft te werken.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)