Boogschutter uit Doetinchem wil naar Tokyo

Gepubliceerd: 06-07-2017 11:07. Bijgewerkt: 06-07-2017 11:46

Edwin Vreeman wil in 2020 op de Paralympische Spelen in het Japanse Tokyo schitteren. De 34-jarige handboogschutter uit Doetinchem zoekt sponsoren om te helpen om zijn langgekoesterde droom te verwezenlijken.


"Het is een kinddroom geweest", vertelt Edwin Vreeman over zijn Paralympische ambitie. Door een open rug is de Doetinchemmer rolstoelafhankelijk, maar dat weerhoud hem niet van het sporten. Als jonge zwemmer lukte het door fysieke pech niet om zijn droom in 2000 in Sydney te verwezenlijken, nu heeft hij in het handboogschieten een nieuwe passie gevonden. "De droom is gebleven, en ik hoop het met deze sport wel te behalen. Het zou magistraal zijn om daar te staan." Vreeman is overtuigd van zijn eigen niveau: "Qua kunnen zou ik eigenlijk de beste van Nederland moeten zijn. Helaas ben ik dat niet, maar ik hoop dat in september weer te zijn."

Het Nederlands Kampioenschap in Hoensbroek is voor de Nederlands recordhouder op de zeventig meter echter niet meer dan een bevestiging: "Ik moet kwalificatie afdwingen tijdens het Wereldkampioenschap", aldus Vreeman over het toernooi dat in 2019 wordt gehouden in ’s-Hertogenbosch. Sportief heeft de Doetinchemmer al het vertrouwen in zijn kunnen, maar financieel wordt het lastiger. Hij heeft 12.000 euro nodig om zijn traject te bekostigen. "Dat is een flinke rib uit mijn lijf", weet Vreeman, die hoopt dat Achterhoekse bedrijven als sponsor willen optreden.

Foto: REGIO8

Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)