Bondscoach gunt Siri Worm geen minuten

Gepubliceerd: 11-04-2017 22:04. Bijgewerkt: 12-04-2017 8:51

Voetbalster Siri Worm heeft dinsdagavond niet haar debuut op De Vijverberg kunnen maken. Bondscoach Sarina Wiegman gunde de Doetinchemse geen minuten in het met 4-0 gewonnen oefenduel tegen IJsland.

''Ik had op een paar minuten gehoopt, maar ik begrijp dat het teambelang voorop staat'', zei de voetbalster van FC Twente na afloop. ''Ik moet nu kei hard mijn best doen. Zou mooi zijn om in de kwartfinale van het EK wel op De Vijverberg te spelen.''

De beslissing van de bondcoach is voor Worm extra teleurstellend omdat al vanaf de aftrap duidelijk was dat het krachtsverschil tussen Nederland en IJsland erg groot was. Pas halverwege de eerste helft opende spits Miedema de score. Na rust werd de marge verdubbeld door diezelfde aanvalster en liepen de Oranje Leeuwinnen in de slotfase via Martens en een eigen goal van IJsland uit naar 4-0.

De oefenwedstrijd werd gespeeld in voorbereiding op het Europees Kampioenschap vrouwenvoetbal dat komende zomer in Nederland plaatsvindt. Doetinchem is één van de speelsteden. Volgens projectleider Anne Garretsen neemt de animo voor het sportevenement in Doetinchem toe.

Foto: REGIO8

Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)