Boete voor Varssevelder na fataal ongeval

Gepubliceerd: 31-07-2020 13:07. Bijgewerkt: 31-07-2020 13:54

Een 73-jarige man uit Varsseveld is veroordeeld voor het veroorzaken van een fataal verkeersongeval in zijn woonplaats. Een 94-jarige vrouw overleed in september 2019 aan de gevolgen van de aanrijding.

Naast een geldboete van duizend euro heeft hij een voorwaardelijke rijontzegging van twee maanden opgelegd gekregen, met een proeftijd van drie jaar. Het ongeval vond plaats op de Leemscherweg. Volgens de rechtbank kende de man de verkeerssituatie als omwonende goed en had hij voorrang moeten verlenen. “De man veroorzaakte een verkeersongeval doordat hij niet goed oplette”, oordeelt de rechtbank. “Het ongeval kostte de fietsster het leven. Daarmee is de nabestaanden van het slachtoffer onherstelbaar leed aangedaan. Ook al heeft de man de gevolgen van zijn handelen niet gewild, door zijn toedoen is een ander het leven ontnomen. De man zal die last verder moeten dragen.”

De man verklaarde tijdens de zitting dat hij door de zon de fietsster niet zag, de rechtbank ging niet mee in die argumentatie omdat dit strijdig was met zijn eerdere verklaring. “Bij bestraffing van dit soort verkeersfouten speelt de ernst van de fout een grote rol”, aldus de rechtbank. “De man reed niet te hard, was niet onder invloed en zijn auto functioneerde normaal. Zijn verkeersfout bestaat uit het niet goed kijken en geen voorrang verlenen. In zulke zaken wordt in de regel een geldboete opgelegd.”

Foto: 112achterhoek-nieuws.nl


Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)