Boeren helpen Superboeren bij uittocht

Gepubliceerd: 07-05-2021 17:05. Bijgewerkt: 07-05-2021 17:14

Meer dan honderd trekkers hebben de spelersbus van De Graafschap vrijdag begeleid bij het vertrek richting sportpark De Toekomst in Amsterdam. De voetbalclub uit Doetinchem promoveert bij een overwinning op Jong Ajax, reden voor de boeren om hun Achterhoekse trots te steunen na een eerdere steunbetuiging van de supporters richting de agrariërs.


"Ze hebben toen die hele grote vlag met daarop die trekker in het stadion gehad", aldus agrariër Rutger van Lier. "De boodschap op die vlag was: 'We kunnen niet zonder boeren'. Toen vroegen ze of de gewone boeren de Superboeren konden helpen. Nou, uiteraard. Het is een hele positieve sfeeractie. Er zijn nu ook veel boeren die niet meer met ons meegaan bij acties in Den Haag, maar die gaan nu wel mee."

De trekkers verzamelden rond het middaguur bij stadion De Vijverberg. Vervolgens reden ze via de snelweg A18 richting Didam, wat zorgde voor bijzondere beelden. Hoewel Van Lier geen voetballiefhebber is, waagt hij zich aan een voorspelling voor de wedstrijd tegen Jong Ajax: "Het wordt een lastige wedtrijd, maar denk dat ze hem winnen op kracht en mentaliteit. Het wordt 2-6 voor De Graafschap."

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)