Boeren bezetten de wegen in Winterswijk

Gepubliceerd: 10-10-2019 10:10. Bijgewerkt: 10-10-2019 10:50

Ruim honderd boeren doen donderdag mee aan de protestactie tegen het stikstofbeleid in Winterswijk. Ze verzamelden met hun trekkers voor het buurtgebouw in Woold, om van daaruit in twee routes naar natuurgebied Wooldse Veen te rijden.

"Alles wat wij doen wordt aan een Natura 2000-project getoetst en dat maakt veel dingen onmogelijk", zegt initiatiefnemer Alfred Scholten tegen Omroep Gelderland. De wegen naar het Natura 2000-gebied worden geblokkeerd uit onvrede over de regels die gepaard gaan met zo'n speciale beschermingszone. Scholten maakt zich grote zorgen en vreest dat er in de nabije toekomst geen plek meer is voor de boerderij in Winterswijk. Volgens de agrariërs uit Winterswijk wordt hen het boeren onmogelijk gemaakt, doordat er vier Natura 2000-gebieden hun de omgeving zijn. Ze zijn boos dat in het hoogveengebied gewoon met machines wordt doorgewerkt, terwijl veel projecten en vergunningaanvragen al tijden stilliggen door de stikstofcrisis.

De organisator riep de boeren donderdagochtend op de protestactie netjes te houden en maakte duidelijk dat 'iedereen die stampij maakt, dat op eigen risico doet'. De politie is aanwezig om de protestactie te begeleiden. Eigenaar Natuurmonumenten van de Wooldse Veen laat weten de boeren hun gang te laten gaan. "We snappen hun frustraties, maar we willen niet dat de natuur en boeren tegenover elkaar komen te staan", reageert gebiedsmanager Udo Hassefras.

Foto: Omroep Gelderland


Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)