Boer krijgt steun bij rechtbank in Zutphen

Gepubliceerd: 13-07-2021 12:07. Bijgewerkt: 13-07-2021 12:51

Een groep Achterhoekse boeren wil morgen met trekkers naar de rechtbank in Zutphen komen, om zo collega Thijs Wieggers een hart onder de riem steken. De gemeente overweegt verkeersmaatregelen.

Wieggers moet voor de rechtbank verschijnen omdat hij het niet eens is met een boete die een half jaar geleden bij hem op de deurmat plofte, aldus Omroep Gelderland. Duizend euro moet hij betalen, omdat hij de corona-regels vorig jaar april aan zijn laars zou hebben gelapt met een verboden samenkomst. Op zijn land vlak bij Mariënvelde kwamen 250 boeren bijeen voor een symbolische actie rondom 75 jaar vrijheid. De boer uit Mariënvelde is niet te spreken over de boete. "Om het geld maak ik me niet druk, dat hebben we zo bij elkaar. Het gaat mij vooral om het principe." Wieggers stelt dat het Openbaar Ministerie bij andere, soortgelijke acties in coronatijd geen boetes uitdeelde. Bovendien geeft hij aan geen organisator te zijn, maar dat hij als deelnemer aan de actie meedeed en zijn land ter beschikking stelde.

Hoewel het afwachten is hoeveel boeren van actiegroep Voll Gass daadwerkelijk naar de Hanzestad afreizen, bekijkt burgemeester Annemieke Vermeulen hoe zij het verkeer rondom de Martinetsingel in goede banen kan leiden. “We zijn op de hoogte van eventuele extra aandacht rondom deze rechtszaak en de mogelijkheid dat er collega-boeren met trekkers naar Zutphen kunnen komen. In overleg met politie en het OM kijken we naar wat er vanuit ons nodig is aan eventuele verkeersmaatregelen", aldus Vermeulen. In de rechtbank kan Wieggers morgen zijn bezwaren toelichten. De rechter doet meteen daarna uitspraak.

Foto: 112Achterhoek-nieuws.nl


Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)