Boekje helpt kinderen Doetinchem natuur in

Gepubliceerd: 08-09-2019 14:09. Bijgewerkt: 08-09-2019 14:54

Het boekje ’50-dingen-die-je-gedaan-moet-hebben-voor-je-twaalfde’ helpt Doetinchemse kinderen spelenderwijs de natuur ontdekken. Het initiatief voor de boekjes is landelijk, lokale versie voor de gemeente Doetinchem wordt nu samengesteld.

“Je moet een beetje je fantasie laten werken”, zegt initiatiefneemster Jacqueline Kiwitz over buiten spelen in de natuur. “En soms hebben ze daar moeite mee als er geen kant en klaar toestel staat. Maar juist met takken, met bladeren en met vruchten die dadelijk weer van de boom vallen kunnen ze hun eigen spel maken.” In het boekje komen deze activiteiten te staan, maar die worden aangevuld met extra activiteiten. “We willen een beweging krijgen, dus het boekje moet niet straks op tafel komen te liggen we willen daarnaast gaan zien dat we met bedrijven die op de kaart komen of met Staatsbosbeheer dat we leuke activiteiten kunnen gaan organiseren. Dat kan een bezoek aan een boomgaard zijn of we gaan een lentespeurtocht doen. We willen wat meer activiteiten gaan maken, naast de activiteiten die in het boekje staan.”

Bij de samenstelling hebben Kiwitz en de werkgroep hulp van het publiek nodig. “De een weet ergens nog een mooi vennetje, de ander weet dat een molen leuke activiteiten heeft, er mag van alles op, op de kaart.” Op die kaart, die bij het boek hoort, komen punaises te staan met de activiteiten, de uitleg staat in het boek. “Overal waar je groene natuurlijke dingen kunt doen, daar gaan we naar op zoek.” Het boekje is voor kinderen vanaf groep 3. “We willen het in het voorjaar uit gaan delen.” Mensen met tips kunnen terecht op de Facebookpagina.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)