Blummel wil eredivisie in met De Graafschap

Gepubliceerd: 07-01-2020 10:01. Bijgewerkt: 07-01-2020 23:13

Sven Blummel is een nieuw gezicht bij De Graafschap op het trainingskamp in Spanje. De 23-jarige aanvaller liet zijn contract ontbinden bij Fremad Amager in Denemarken en moet de Superboeren gaan voorzien van de nodige doelpunten in de strijd om promotie.


“Een energieke speler die graag doelpunten maakt”, zo omschrijft de in Schijndel geboren vleugelaanvaller zichzelf. Zijn entree bij De Graafschap noemt Blummel prettig. “De achterban is top en het is een hele warme en fijne club”, aldus de Brabander, die zich voor zijn overstap nog liet informeren door Jordy Thomassen. Zelf bewaart hij ook al mooie herinneringen aan De Vijverberg. “Als we uit speelden tegen De Graafschap was het altijd volle bak, dat is super. Het leeft ook heel erg. En het is mooi dat De Graafschap de ambitie heeft om te promoveren. Dat is het doel, dus we moeten de goede reeks weer oppakken.”

Tegen Europa FC maakte Blummel zijn eerste minuten in het shirt van De Graafschap. “Het ging wel aardig”, vindt de Brabander. “Ik stond op een andere positie dan ik normaal gewend ben. Ik heb vroeger wel eens als spits gespeeld, maar ik speel eigenlijk op een andere positie.” Want Blummel moet bij De Graafschap vechten voor een positie op de flank met concurrenten Daryl van Mieghem en Mohamed Hamdaoui. “Ik ben een speler met diepgang, en ik begreep dat ze dat ook nodig hadden.”

Dromen van eredivisie
De aanvaller begon zijn carrière in de jeugd van PSV en maakte zijn debuut in het betaald voetbal voor het Jong-team van de Eindhovenaren. Hij stapte vervolgens over naar FC Den Bosch, waar Blummel in twee seizoenen tijd goed was voor 23 competitiedoelpunten. Na een kort avontuur in Denemarken hoopt hij in Doetinchem stappen te zetten richting zijn droom. “Ik heb altijd al gezegd dat ik profvoetballer wilde worden, dat is gelukt. Daarna zou ik graag in de eredivisie willen spelen, ik hoop dat met De Graafschap te doen.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)