Bloemers nieuwe man bij Special Olympics

Gepubliceerd: 20-12-2017 12:12. Bijgewerkt: 20-12-2017 12:22

Henk Bloemers wordt de commercieel manager van de Special Olympics. De Zelhemmer stopt in zijn commerciële functie bij voetbalclub SC Heerenveen en treedt in dienst van de stichting voor het evenement voor mensen met een verstandelijke beperking.

“We hadden behoefte aan versterking op het commerciële vlak”, zegt directeur Corine Berkel van de Special Olympics. “Toen ons duidelijk werd dat Henk zou stoppen bij Heerenveen zijn we in gesprek gegaan. Ik ben erg blij met zijn komst.” De openingsceremonie van het evenement wordt op De Vijverberg gehouden, waar Henk Bloemers kind aan huis is. Vanaf 2011 werkte de Zelhemmer vier jaar als algemeen directeur bij De Graafschap en daarvoor al in een commerciële functie.

Ook Pascal Kamperman gaat werken voor de stichting van het sportevenement. De Zeddammer, in dienst van de KNVB en projectmanager van Achterhoek in Beweging, gaat parttime aan de slag voor de Special Olympics Achterhoek. De Special Olympics worden op 8, 9 en 10 juni gehouden in de acht Achterhoekse gemeenten.

Nauwe samenwerking met De Graafschap
Eerder maakte de Special Olympics al bekend dat De Graafschap de volgende partner zou worden. Bloemers was al betrokken bij de opzet van een groep investeerders van de Doetinchemse voetbalclub, genaamd de Heerenboeren. “Begin van het seizoen hebben we met De Graafschap gesproken om twintig sponsoren binnen te halen voor drie jaar, een gedeelte gaat dit jaar naar de Special Olympics”, aldus Bloemers zelf.

Bloemers verscheen eerder ook op de achtergrond toen De Graafschap Flexfactory presenteerde als hoofdsponsor. Het bedrijf van Clemens van Lent is met Seesing Personeel ook hoofdsponsor van de Special Olympics. “Het is een beetje uit de hand gelopen, daar ben ik eerlijk in”, zei Bloemers vrijdag over zijn betrokkenheid bij de Doetinchemse voetbalclub. Een terugkeer naar De Graafschap is volgens Bloemers voorlopig zeker niet aan de orde. 

Wanneer Bloemers begint in zijn functie als commercieel manager van het sportevenement is nog niet bekend, dat hangt af van zijn vertrek bij de Friese voetbalclub. 

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)