Blauwe Meer Dinxperlo weer blauwalgvrij

Gepubliceerd: 22-07-2021 9:07. Bijgewerkt: 22-07-2021 9:55

Bij Het Blauwe Meer in Dinxperlo zitten volgens de provincie Gelderland geen blauwalg meer in het zwemwater. In 2019 deed de gemeente Aalten onderzoek naar de kwaliteit van het water.

De provincie Gelderland heeft de waarschuwing voor blauwalg bij het Blauwe Meer te Dinxperlo ingetrokken. Tijdens controles is naar boven gekomen dat er geen sporen van de bacterie meer aangetroffen zijn in water van Het Blauwe Meer. Dat betekent dat er geen verhoogd risico meer op gezondheidsklachten is. Uit eerder controles waren er verhoogde waarden van de giftige blauwalg gemeten. Op 9 juni werd daarom een waarschuwing afgegeven voor zwemmen in het Dinxperlose water.

In 2019 stelde de gemeente Aalten een onderzoek in om de oorzaak te achterhalen van de jaarlijkse blauwalgoverlast in het Blauwe Meer. De gemeente wilde de zwemfunctie van het water bij Dinxperlo behouden. "Wij vinden het heel vervelend dat er door blauwalg niet meer gezwommen mag worden in Het Blauwe Meer", vertelde wethouder Hans te Lindert destijds. In samenwerking met exploitant Optisport werd toen door een deskundige een watersysteemanalyse uitgevoerd.

Foto: REGIO8 (archief)


Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)