Blamage De Graafschap tegen FC Dordrecht

Gepubliceerd: 02-04-2021 22:04. Bijgewerkt: 02-04-2021 22:57

De Graafschap heeft zich vrijdagavond geblameerd door met 0-3 te verliezen van laagvlieger FC Dordrecht. De ploeg van trainer Mike Snoei ziet na de nederlaag concurrent Almere City over zich heen gaan en staat nu op de derde plek in de Keuken Kampioen Divisie.


De eerste kans van de wedstrijd kwam op naam van De Graafschap-verdediger Julian Lelieveld die na een fraaie combinatie kon uithalen, maar zijn schot miste kracht en richting. Het leder eindigde in de handen van FC Dordrecht-keeper Max van Herk. In de 18de minuut schoot Mohamed Hamdaoui een afgevallen bal net naast. De Graafschap controleerde vervolgens het duel en probeerde tot kansen te komen. In de 35ste minuut was het echter FC Dordrecht dat de score opende via Nikolas Agrafiotis: 0-1. Enkele minuten later kreeg De Graafschap-aanvaller Daryl van Mieghem een goede kans op de gelijkmaker. De buitenspeler probeerde een lob, maar zijn inzet miste richting en ging naast het doel van Van Herk. Vlak voor rust waren de Dordtenaren via Jari Schuurman dicht bij de 0-2. De middenvelder schoot vanaf de rand van het zestienmetergebied richting de goal van De Graafschap-doelman Rody de Boer, die wist te redden.

In de rust greep Snoei in bij De Graafschap en wisselde maar liefst drie keer. Ralf Seuntjens, Toine van Huizen en Clint Leemans bleven achter in de kleedkamer. Voor hen in de plaats kwamen Jordy Tutuarima, Jonathan Opoku en Melvin Platje. Toch was het FC Dordrecht dat als een duveltje uit een doosje in de aanval ging en via Naoufal Bannis op 0-2 kwam. De aanvaller van FC Dordrecht deed even later nog een duit in het zakje voor de gasten en maakte ook de 0-3. In de 83ste minuut kreeg tot overmaat van ramp ook aanvoerder Ted van de Pavert de rode kaart nadat hij zijn tweede gele kaart ontving. De verdediger uit Varsselder is daardoor geschorst voor het duel met Jong FC Utrecht. 

De Graafschap zakt één plaats op de ranglijst naar plek drie, achter Cambuur Leeuwarden en Almere City. Voor de ploeg van trainer Mike Snoei wacht maandag het uitduel met Jong FC Utrecht.

Foto: De Graafschap Media

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)