Blamage De Graafschap: degradatie na 0-2

Gepubliceerd: 28-05-2019 23:05. Bijgewerkt: 29-05-2019 0:03

De Graafschap is er dinsdagavond niet in geslaagd zich te handhaven in de eredivisie. De Superboeren verloren de return van de finale in de play-offs met 0-2 van Sparta, waardoor de Doetinchemmers na één seizoen op het hoogste niveau weer degraderen maar de eerste divisie.


Sparta toonde vanaf het begin meer lef en maakte het De Graafschap direct lastig. Dries Wuytens kopte over en een schot van Abdou Harroui werd geblokt. De Superboeren bleven het eerste half uur goed overeind en kwamen daarna meer in het eigen spel, al leverde dat niet veel kansen op. Linksback Jordy Tutuarima was met een harde schuiver rakelings langs de paal nog het meest dichtbij de openingstreffer.

De Rotterdammers geloofden naar mate de tweede helft vorderde meer in een resultaat en drukten dat gevoel een kwartier voor tijd ook uit op het scorebord. Invaller Halil Dervisoglu schoot de rebound na twee schoten van Lars Veldwijk binnen: 0-1. Sparta maakte zelfs nog 0-2, toen oud-Superboer Adil Auassar een voorzet bij de eerste paal kon binnenkoppen. De Graafschap kon er daarna geen verlenging meer uitslepen.

Door deze nederlaag degradeert De Graafschap na één seizoen alweer uit de eredivisie. Volgend seizoen spelen de Superboeren hun wedstrijden weer op vrijdagavond in de Keuken Kampioen Divisie.

Foto: Joop Kappert

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)