Blamage De Graafschap bij Go Ahead Eagles

Gepubliceerd: 20-05-2016 14:05. Bijgewerkt: 20-05-2016 14:35

De Graafschap is donderdagavond hard onderuit gegaan op bezoek bij Go Ahead Eagles. In Deventer verloor de ploeg van trainer Jan Vreman met 4-1.

De Graafschap begon goed aan de wedstrijd. Bryan Smeets was met een volley dicht bij de 0-1. Go Ahead Eagles nam daarna het initiatief over en oogde feller dan De Graafschap. Randy Wolters tikte de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. De 2-0 viel uit een strafschop van oud-superboer Sander Duits. Smeets leverde de bal in op het middenveld, Ted van de Pavert moest daarom aan de noodrem trekken en kreeg de rode kaart. Met tien man kwam De Graafschap via Alexander Bannink uit een counter op 2-1, maar Kenny Teijsse scoorde voor rust nog de 3-1.

In de tweede helft bleef Go Ahead Eagles de bovenliggende partij, al was De Graafschap via Vincent Vermeij nog eenmaal dicht bij 3-2. In de blessuretijd maakte de Deventer voetbalploeg de blamage van De Graafschap compleet. Wederom scoorde vleugelspeler Wolters voor de thuisploeg.

Zondag staat de return op het programma in Doetinchem. De Graafschap moet daarin drie doelpunten zien goed te maken op de ploeg uit Deventer om zich te kunnen handhaven in de Eredivisie. Lukt dat niet, dan zijn de Superboeren afhankelijk van de situatie rondom FC Twente om kans te houden op handhaving.


Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)