Biotopwildpark Anholter Schweiz weer open

Gepubliceerd: 29-04-2020 13:04. Bijgewerkt: 29-04-2020 18:50

Het Biotopwildpark Anholter Schweiz heropent de poorten vrijdag, nadat het dierenpark eerder moest sluiten vanwege de coronacrisis. Daarvoor kreeg het wildpark vlak over de grens bij Gendringen dinsdagavond toestemming van de burgemeester van Anholt.

De bezoekers kunnen vanaf 1 mei onder meer de pasgeboren dassen zien

"We zijn blij om alle natuurlijk- en dierenliefhebbers, de families en vooral de kinderen te kunnen informeren dat het park weer zijn deuren opent", aldus Anholter Schweiz op haar website. Het park gaat vrijdag open, maar moet wel voldoen aan verschillende regels: "De dierverblijven zijn niet toegankelijk, we houden toegangscontroles om te voorkomen dat groepen die niet bestaan uit directe familie toegang tot het park krijgen en het voeren van dieren is verboden."

In het park kunnen de bezoekers onder meer de nieuwe steenbokken zien die afgelopen maart hun nieuwe verblijf in het dierenpark betrokken. Daarnaast werden tijdens de sluiting vanwege de coronacrisis ook jonge dassen geboren in het Biotopwildpark. Het dierenpark doet een oproep aan bezoekers: "Wij hopen dat iedereen zich aan de regels houdt en we er zo samen voor zorgen dat Anholter Schweiz open blijft en niet opnieuw hoeft te sluiten."

Nederlanders nog even wachten
Dat betekent dat Nederlanders nog niet richting het park kunnen, omdat de grensovergangen met Duitsland enkel open zijn voor noodzakelijk verkeer. Die stap van de Duitse overheden kwam in navolging van een beslissing van het Robert Koch Institut. De Duitse tegenhanger van het RIVM betitelde begin april Nederland als risicogebied voor de verspreiding van het coronavirus. 

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)