Binnenstad Kleef ontruimd na vondst bom

Gepubliceerd: 31-03-2021 15:03. Bijgewerkt: 01-04-2021 9:31

De binnenstad van Kleef is woensdag ontruimd vanwege de vondst van een bom. Een kleine vijfduizend inwoners van de grensplaats moeten hun huis tijdelijk verlaten.

De bom is dinsdag gevonden op een bouwterrein aan de Kapitelstrasse. De Duitse brandweer is woensdag ter plaatse gekomen op de locatie voor onderzoek, waarna bleek dat het om een vliegtuigbom gaat. Mensen die zich binnen een straal van vijfhonderd meter van de bom bevinden worden geëvacueerd en moeten woensdag voor 16.00 uur hun woning verlaten. De bom zal volgens planning rond 17.30 uur onschadelijk worden gemaakt.

In totaal moeten volgens Stadt Kleef ruim 4.500 bewoners die binnen vijfhonderd meter van de locatie wonen hun huis tijdelijk verlaten. Daarnaast worden mensen in een straal van een kilometer rond de locatie waar de bom ligt tijdens het onschadelijk maken opgeroepen om binnen te blijven. Zij moeten hun ramen en deuren gesloten houden.

Onschadelijk gemaakt
De bom uit de Tweede Wereldoorlog werd woensdagavond rond 19.00 uur met succes onschadelijk gemaakt. Omdat de evacuatie van inwoners langer duurde dan gepland liep het onschadelijk maken van de bom negentig minuten vertraging op. Nadat de bom tot ontploffing was gebracht konden de bewoners weer veilig terug naar huis keren.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroepen Antenne Niederrhein en RN7.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)