Bijzondere onderscheiding René van Gils

Gepubliceerd: 23-03-2018 7:03. Bijgewerkt: 23-03-2018 8:46

René van Gils is donderdag koninklijk onderscheiden door burgemeester Otwin van Dijk van Oude IJsselstreek. De Ulftenaar werd gehuldigd tijdens zijn afscheid als voorzitter van het college van bestuur van het Graafschap College.

"De visie van de heer Van Gils op innovatie en samenwerking tussen beroepsonderwijs en het bedrijfsleven hebben op vele fronten een bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de Achterhoek", zo laat Oude IJsselstreek weten over de benoeming tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking van deze koninklijke onderscheiding is een zeldzaamheid binnen de gemeente. De laatste benoemingen van inwoners van Oude IJsselstreek dateren van 2013 en 1996.

Van Gils wordt door de gemeente geroemd om zijn betrokkenheid bij de regio. "Zijn inzet voor de Achterhoekse samenleving, zijn persoonlijke en maatschappelijke betrokkenheid en zijn bestuurlijke bekwaamheid hebben geresulteerd in veel belangrijke en duurzame ontwikkelingen in de Achterhoek", aldus Oude IJsselstreek. "René heeft een noemenswaardige bijdrage geleverd aan de verbetering van het functioneren van het middelbaar beroepsonderwijs alsmede de aansluiting op de arbeidsmarkt."

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)