Bijna half miljoen winst voor De Graafschap

Gepubliceerd: 26-11-2019 10:11.

De Graafschap heeft vorig seizoen afgesloten met een winst van bijna vijf ton. Ook het lopende seizoen verwacht de Doetinchemse club ondanks de degradatie zwarte cijfers te schrijven, mede door transferopbrengsten.

“Door de resultaten van de laatste seizoenen gaat het financieel steeds beter met de club”, aldus financieel directeur Remon Enting van De Graafschap. “Op basis daarvan zijn we door de KNVB ingedeeld in de gezonde categorie.” De Doetinchemse voetbalclub realiseerde over het vorige eredivisieseizoen een winst van in totaal 482.000 euro. De omzet kwam uit op 10,2 miljoen euro, een bedrag dat de afgelopen tien jaar slechts eenmaal werd behaald.

Dit seizoen verwacht De Graafschap ondanks de degradatie een positief resultaat te behalen. Mede door de transfers van Youssef El Jebli (Al-Faisaly), Delano Burgzorg (Spezia) en Luuk de Jong (Sevilla). Volgens Enting heeft dit een goede invloed op het eigen vermogen: “Als we dit seizoen promoveren dan verwacht ik dat we eind volgend seizoen een positief eigen vermogen hebben”, aldus de financieel directeur.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)