Bijna 500 ontwerpen voor Achterhoekse vlag

Gepubliceerd: 19-06-2018 14:06. Bijgewerkt: 19-06-2018 16:17

De publieke stemronde voor de nieuwe Achterhoekse Vlag is begonnen. Er zijn bijna vijfhonderd unieke vlaggen ingezonden, die allemaal kans maken om het winnende ontwerp te worden.


"Het is best indrukwekkend", stelt projectleider Stefan Groothuis. "Op de homepagina kun je stemmen op de vlaggen. Je ziet ze allemaal onder elkaar staan en dan moet je een heel eind naar beneden scrollen. Een luxeprobleem noem ik het maar." De vlaggen kunnen individueel met een cijfer van 1 t/m 10 beoordeeld worden. "Op die manier is al zevenduizend keer op vlaggen gestemd", aldus de oud-schaatser. Er is ook een mogelijkheid om te stemmen door de mooiste van twee vlaggen te kiezen, waarna er een nieuwe vergelijking verschijnt. Groothuis: "Ik stond er echt van te kijken, maar daar is al 108.000 keer op gestemd."

Er worden na de publieke stemronde twintig vlaggen voorgelegd aan de jury, die daarnaast ook zelf nog een ontwerp mogen aandragen als potentiële winnaar. Dat betekent dat de winnende vlag mogelijk niet door het publiek is gekozen. "Dat klinkt heel eenvoudig, maar je hebt met een digitale stemronde te maken, waarbij je, en dat zie je nu ook, mensen toch proberen om de boel te beïnvloeden", aldus Groothuis. Vandaar dat een onafhankelijke jury, die los staat van de organisatoren, het definitieve ontwerp zal kiezen. "Uiteindelijk willen we niet dat de winnaar iemand is die puur voor de prijzen gaat, maar we willen dat de vlag uiteindelijk het coolste is."

Er kan tot en met 1 juli gestemd worden. Het winnende ontwerp zal op de persdag van de Zwarte Cross gepresenteerd worden. De winnaar ontvangt naast de eeuwige roem en een geldbedrag voor de aankomende tien jaar een kaartje voor de Zwarte Cross.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)